Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Művészet, kultúra, média képes leírás - Pilisvörösvár.tlap.hu
részletek »

Művészet, kultúra, média - Pilisvörösvár.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pilisvorosvar.tlap.hu » Művészet, kultúra, média
Keresés
Találatok száma - 10 db
A Tempo Koncertfúvószenekar

A Tempo Koncertfúvószenekar

A Cziffra György Zeneiskola és Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara 1994-ben alakult Hoós Sándor karmester vezetésével. Megalakulásának célja, hogy a hangszeres oktatásban részt vevő tanulók megszerzett tudásukat kamatoztathassák. Megismerhessék a közös zenélés élményét, megismerkedhessenek a fúvószenekari irodalom sokszínűségével.

Bravi Buam

Bravi Buam

Három, zenétől túlfűtött hetedikes tanuló álma, hogy sváb dallamokat fognak előadni, 1980-ban megvalósult. A Mirk Tamás, Peller Zoltán, Bogár Attila trió szárnybontogatásai sikerrel jártak az islola bálokon. Időközben az együttes új tagokkal és repertoárral bővült, zenei ízlése csiszolódott. Az esküvői zenélés mellett 1984-től a pilisvörösvári Német Nemzetiségi Tánccsoport kísérőzenekaraként működött. Közel 10 év alatt nagyon sok közös és önálló fellépések, sikerek gazdagították a zenekar életét. Számos hazai és külföldi turnén vettek részt. Ez idő alatt háromszor nyerték el a legjobb magyarországi német zenekar címet. A zenekar 1990-ben kisebb átalakuláson esett át, majd 1995-ben nyerte el a mai formáját. Zenei irányzata töretlen maradt, amit a mai napig mi sem bizonyít jobban, mint az eddig megjelent négy hanghordozójuk: 1990, 1992, 1994, 2004. A főleg hagyományőrző sváb hangzáson kívül oberkrainer és német stílust játszanak. Az igazi elismerés sem késett sokáig, mert 2003-ban a zenekart Pilisvörösvárért emlékéremmel tüntették ki. 2005-ben nagyszabású rendezvénysorozat keretén belül ünnepelték a zenekar 25 éves fennállását. A 25 éves jubileum alkalmából egy válogatás 'BEST OF' BRAVI BUAM CD került kiadásra. Ebben az évben /2005/ már harmadik alkalommal utaztak az Amerikai Egyesült Államokba, hogy az ott élő sváb közösségnek is elvigyék zenei kultúrájukat.

Die Adlersteiner

Die Adlersteiner

A zenekar-alapítás ötlete Mirk Olivér fejéből pattant ki, aki meg is kereste azokat, akikkel elképzelte a közös jövőt. Elsőre csak Nick Balázs, Pfeiffer István és Hoós Dániel mondott igent. A többiek hívószavára, néhány nappal később lépett be Török Sándor és Pfeiffer Norbert. Ekkor - 2007 június 4-én - kezdtük el a munkát. Müller Máté személyében a gitárosra sem kellett sokat várnunk, ugyanis az alapítás után fél évvel már a zenekar tagja volt, tehát gyakorlatilag ő is alapító tagnak számít. Így alakult ki a kezdeti 7 fős felállás, amely 5 éven át változatlan maradt. 2012. év nyarán tagváltásra került sor: Nick Balázst Borókai Ádám váltotta. 2008 őszén, egy kis változtatás után született meg a zenekar jelenlegi neve. A rendszeres próbák során tanulunk meg új számokat, melyben óriási segítséget nyújt Mirk Tamás. Már eddig is rengeteg helyen felléphettünk, többek között bálokon, esküvőkön, fesztiválokon, születésnapokon, sördélutánokon, legénybúcsúkon, majálison, iskolai és óvodai rendezvényeken, felvonulásokon, helyt álltunk a 'NIM' 2008-as döntőjében, valamint külföldre is többször eljutottunk.

Donau Power zenekar

Donau Power zenekar

A Donau Power Magyarország első és egyetlen oberkrainer zenekara, továbbá ők készítettek hazájukban először csak és kizárólag saját számokkal teli CD-t ebben a stílusban. A zenekar 1993-ban alakult Pilisvörösváron. A város Magyarország egyik legnagyobb sváb települése, melyben a hagyományőrzés, a zene, a tánc mindig is fontos szerepet játszott. Az együttes, a 80-as és 90-es években fellendülő zenei élet során, a létrejött zenekarok között meghatározó szerepet vívott ki magának.

Dunakanyar Információs portál

Dunakanyar Információs portál

A Dunakanyar internetes kapuja. A környező településeket összefogó, gazdag turisztikai és hasznos információkat nyújtó portál, ahol apróhirdetések leadására valamint cégek regisztrálására is van lehetőség.

Mű-Hely galéria

Mű-Hely galéria

A festőművész több száz festményéből látható válogatás, folyamatos frissítéssel. A festmények évek szerint vannak csoportosítva. Az utóbbi 20 évben csak olajfestményeket festett vászonra. A festményekről Rásonyi Győzőné és Török István készítették a fotókat A festményei magukon hordozzák a festészet műfajainak sokféleségét. A képek között láthatnak történelmi képeket, portrékat, zsáner-képeket, csendéleteket, absztrakt képeket és tájképeket.

PaThália társulat

PaThália társulat

A PaThália színtársulatot 2000-ben alapította 15 lelkes diák, Faragó Tímea drámapedagógus vezetésével. A PaThália részben saját színdarabokat, részben ismert színházi írók alkotásait állítja színpadra német nyelven. A társulat feladatának tekinti a magyarországi német kulturális hagyományok ápolását és - a németül játszott darabok által -színházértő célközönség nevelését. A társulat tagjai a gimnázium diákjai, létszámuk változó. A junior társulat jelenleg 11 tagú, szerdánként próbálnak, vezetőjük Meszlényi-Bodnár Gyöngyi, drámapedagógus. A senior társulat jelenleg 15 tagú, hétfőnként próbálnak, vezetőjük Faragó Tímea, drámapedagógus. A próbák és az előadások német nyelven zajlanak. Évente általában egy produkciót állítanak színpadra és több alkalommal mutatják be.

Peller Anna színművésznő

Peller Anna színművésznő

Ha ezt a nevet halljuk csodálatos dallamok jutnak eszünkbe, vagy ha 'Brillant' hangja megszólal, senkivel nem téveszthetjük össze egyedi bársonyos, kristálytiszta hangját, ki megnyitja a szív és a lélek kapuját. Anna egyedüli énekes jelenség, ki ennyi féle repertoárral rendelkezik. Professzionális előadása, hangterjedelme lehetővé teszi, hogy klasszikusokat, operetteket, musicaleket, pop-rock-táncdalokat, mulatós dalokat, magyar nótákat, eredeti sváb dalokat és a nagy sikert aratott jódlikat úgy adja át közönségének, hogy azt mindenki magáénak tudja és úgy érezze, hogy reggelig is elhallgatná Peller Anna által énekelt dalokat, miközben szívják magukba a szeretetet.

PilisTV

PilisTV

A PilisTV a Pilisi-medence négy településén működő kábeltelevíziós csatorna. Feladatának tekinti, hogy a szolgáltatási területébe eső falvakban, városokban (Piliscsaba, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Solymár) a helyi eseményeket megörökítse, azokról beszámoljon, és a szélesebb nézőközönség számára azokat elérhetővé tegye. Nem kívánunk versenyezni az országos és kereskedelmi csatornákkal, hanem kiegészítjük azokat: szűkebb lakóhelyünk és környezetünk bemutatására törekszünk.

Hirdetés
Protokoll Galéria

Protokoll Galéria

Profilunk: kortárs grafika, vásárlási utalvány, ajándékutalvány, nők napja, pedagógusnap, anyák napja, ballagás, ballagási ajándék, rajzverseny, rajzpályázat, kortárs festmények, kortárs rézkarc, egyedi grafika, esküvői meghívó, őszi képek, kortárs ajándék, kortárs ajándékok, dedikálás, vállalati ajándék, karácsonyi ajándék, vállalati karácsony, céges ajándék, protokoll ajándék, kortárs ajándék, díszcsomagolás Művészeink: Almásy Aladár, Artner Margit, Balla Margit, Barcsay Jenő, Boldizsár István, Borsos Miklós, Egresi Zsuzsanna, Prihoda István, Szabó Vladimir, Szalay Lajos, Szász Endre, Szennik György.

Tuti menü