Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pilisvörösvári infók képes leírás - Pilisvörösvár.tlap.hu
részletek »

Pilisvörösvári infók - Pilisvörösvár.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pilisvorosvar.tlap.hu » Pilisvörösvári infók
Keresés
Találatok száma - 8 db
Budakörnyéki Járási Földhivatal

Budakörnyéki Járási Földhivatal

A földhivatal a földügyi, ingatlanügyi szakigazgatási szerv. Feladata az ingatlan-nyilvántartás vezetése, a földmérési, térképészeti tevékenységek, földvédelem, földértékelés hatósági feladatainak ellátása. A földhivatal az ingatlanok és az ingatlanokhoz kötődő jogok és jelentős tények nyilvántartását, ezek változásainak vezetését végzi. Az ingatlanok nyilvántartása és az ország állami alaptérképekkel való ellátása állami alapfeladat. Az ingatlan-nyilvántartás nyilvános, tartalma az ingatlan-nyilvántartási törvény szerint bárki számára megismerhető. Az ingatlan-nyilvántartás a bejegyzett jogokat és tényeket hitelesen tanúsítja, az ingatlan-nyilvántartási térkép az ingatlanokat hitelesen ábrázolja. Az ingatlan-nyilvántartásba jog, vagy jogilag jelentős tény csak az ügyfél kérelmére, vagy hatósági megkeresésre okirat, vagy jogerős hatósági határozat illetve bírósági végzés alapján jegyezhető be.

Ligeti Polgárőrök

Ligeti Polgárőrök

A pilisvörösvári Liget Polgárőr Egyesületet 2005. február 8-án jegyezte be a Pest Megyei Bíróság a közhasznú szervezetek közé. Alapító tagjai mindenekelőtt lakóhelyükön, a Szabadságligeten elszaporodott besurranásos tolvajlás, randalírozás és az illegális szemétlerakás visszaszorításának érdekében döntöttek úgy, hogy polgárőrséget alapítanak. Kezdetben mindenféle támogatást nélkülözve, tagdíjakból tartotta fenn magát az egyesület. Gyalogosan, vagy civil autókkal járőröztek Liget utcáin.

Művészetek Háza

Művészetek Háza

Közművelődési intézményként számunkra a legfontosabb a tartalmas értékközvetítés. Célunk, hogy a település és a térség környezeti, szellemi, művészeti értékeit feltárjuk. A nemzeti ünnepekhez kapcsolódó városi rendezvények, valamint a nemzetiségi hagyományok őrzése és ápolása kiemelt feladatunk.

Napos Oldal Szociális Központ

Napos Oldal Szociális Központ

Budapesttől 20 km-re a Pilisi-medencében fekszik Pilisvörösvár város, a 10-es főútvonal mentén. Területe cca.: 25 négyzetkilométer, lakosságszáma meghaladja a 14000 főt és folyamatosan növekvő tendenciát mutat. A Városi Napos Oldal Szociális Központ Pilisvörösvár város integrált szociális intézménye, 1991. decemberében alapított szociális szervezet. Egységes integrált szakmai programmal a következő szociális feladatokat látja el: étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, nappali ellátáson belül: idősek klubja és fogyatékkal élők nappali ellátása; családsegítő szolgálat, gyermekjóléti szolgálat, idősek átmeneti ellátása, otthonápolási szolgálat. Ezek a széleskörű szolgáltatások egy intézményen belül lehetővé teszik, hogy minden élethelyzetben segítséget tudjunk nyújtani a rászorulóknak.

Pilisvörösvár honlapja

Pilisvörösvár honlapja

Az itt következő oldalak megtekintésével bőséges információkat szerezhet városunkról. Tájékozódhat Pilisvörösvár közéletéről, elolvashatja az önkormányzati képviselő-testület rendeleteit, határozatait, beleolvashat az ülésekről készült jegyzőkönyvekbe. Megismerheti városunk történetét és nevezetességeit, intézményeit és egyesületeit, betekintést nyerhet a város oktatási-, kulturális- és sportéletébe, ízelítőt kaphat az itt élő német nemzetiség kultúrájából, ünnepeiből.

Pilisvörösvári közjegyző

Pilisvörösvári közjegyző

Pilisvörösváron 1995. szeptember 1. napjától működik közjegyzői irodánk, amely a következő helységekben illetékes: Pilisvörösvár városban, valamint Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentiván, Piliscsaba és Pilisjászfalu községekben. A közjegyző illetékességi területén köteles eljárni a hagyatéki ügyekben, és eljárhat minden olyan más ügyben, amelyre a törvény feljogosítja és amelyre a felek felkérik.

Szent Erzsébet Társaság Idősek Otthona

Szent Erzsébet Társaság Idősek Otthona

ntézményünk Budapest budai agglomerációjában, Pilisvörösváron, 18 km-re a fővárostól, a Budai - hegység és a Pilis ölelésében fekszik városunk szélén, a Pilisszántóra vezető úton, festői szépségű, hegyekre néző környezetben. Az Otthon egy 6 hektáros területen épült fel, mely egy 4 szintes épületből és 25 sorházból áll. Az Otthon alapítója és tulajdonosa a Szent Erzsébet Otthon Társaság (Hamilton, Ontario, Canada). Jogállása: önálló egyházi jogi személy. Az alapító döntése alapján alakítottuk ki a többszintű idősgondozás rendszerét, amelynek lényege, hogy a törődést elkezdjük már aktív nyugdíjas korban a Nyugdíjasházban, amikor még el tudja látni magát az idős ember de nem árt az odafigyelés betegség idején, és jólesik a társaság, a közös programok. Ha a lakó egészségi állapota megromlik, és nővéri segítségére szorul, gyakran kell orvost hívni, vagy ágyhoz kell hozni az ételt, ebben az esetben kerülhet a Gondozási Intézetbe, illetve ha egészségügyi szakápolásra van szüksége, akkor veheti igénybe Ápolási Intézetünk szolgáltatásait.

Várkapu - híroldal

Várkapu - híroldal

Pilisvörösvár és környékének híroldala. Nem csak a legfontosabb környéki hírek találhatók meg a portálon, de lehetőség van apróhirdetések feladására is. A honlap főbb tartalmát facebook oldalon is követni lehet.

Tuti menü