Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vallás képes leírás - Pilisvörösvár.tlap.hu
részletek »

Vallás - Pilisvörösvár.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pilisvorosvar.tlap.hu » Vallás
Keresés
Találatok száma - 5 db
Evangélikusok Pilisvörösváron

Evangélikusok Pilisvörösváron

Pilisvörösvár a Csillaghegyi (Budapest) Evangélikus Gyülekezethez tartozik. Evangélikus Istentiszteletek két hetente, vasárnap délután vannak a Református Egyház pilisvörösvári templomában. Szeretettel várunk mindenkit.

Pilisi Szentjánosbogár Régió

Pilisi Szentjánosbogár Régió

A klubot Demény Eszter, egy igazi ős-szentjánosbogár indította évekkel ezelőtt a helyi családi közösség gyermekeinek a Szent Család templomban egy lovagi torna keretében, melyet azóta is egy-két évente megrendezünk. De idővel túlságosan magasra duzzadt a létszám és ahogy egyre többen jöttek, a résztvevő gyerekek életkora között is megnőtt a különbség. Így Eszter szükségét látta, hogy ketté válassza a csoportot kicsikre és nagyokra. A két csoportot már nem tudta volna egyedül vezetni, így 2003 októberében megkért Füller Dórit és engem, Gyorgyovich Milkóst (akik épp egy klubra való vezethető gyerekeket kerestünk), hogy ha kedvünk van, álljunk be valamelyik csoporthoz. Természetesen igent mondtunk Dórival, amit egy percig sem bántunk meg. :) A kicsiket választottuk.

Pilisvörösvári Baptista Közösség

Pilisvörösvári Baptista Közösség

Hisszük, hogy már sokan imádkoztak a városért. Isten szereti ezt a környéket, ezért akarja, hogy imádkozzunk, és munkálkodjunk az emberek békességéért, jólétéért, üdvösségéért. Az élő Istent keressük, kövessük, hallgassuk, hirdessük, dicsérjük, szolgáljuk!

Pilisvörösvári Református Egyházközség

Pilisvörösvári Református Egyházközség

Az 1992.év a gyülekezet önállósodásának következő jelentős állomása: missziói egyházközségből önálló anyaegyházközséggé alakult. Három hozzátartozó szórványtelepülése: Pilisszentiván, Pilisszántó és Pilisszentkereszt. Az anyaegyházzá alakult gyülekezet első önálló lelkészválasztása során Balogh Sándor lelkipásztort hívta meg.

Pilisvörösvári Római Katolikus Egyházközség

Pilisvörösvári Római Katolikus Egyházközség

A római katolikus egyházközséget 1692-ben alapították Pilisvörösváron. Az első plébános, Bernhard Hörmann 1696-ban jött a településre. Az első templomot fából Krapff földesúr építtette, valószínűleg 1696-ban. A kőtemplom 1703-ban épült föl, a plébános, Placid Khemetmilner 1705-ben szentelte fel Szent Fülöp és Jakab tiszteletére. 1757-től biztosan Mária mennybemenete (aug. 15.) a templom búcsúnapja, titulusa. Az épületet többször renoválták, majd 1797-ben a hajót kibővítették, és új tornyot építettek, 1802-ben a templom szentéllyel és sekrestyével bővült. 1932-34-ben egy méterrel megmagasították a templomot és bádogtetőt tette rá. 1954-ben teljes felújításon esett át és a klasszicista stílus jegyeit viseli magán.

Tuti menü